Nocturn aranès, d’Imma Pericas

19,50

En aquesta novel·la es descriuen en paral·lel les vides truncades de dues dones: la mare d’una família jueva en la seva travessa dels Pirineus per escapar de la persecució de la Gestapo, i l’aranesa que els fa de guia, dona maltractada des de ben jove a causa de la pobresa dels seus orígens. La vida ha volgut capgirar els seus destins amb la possibilitat d’emprendre nous camins i compromisos. Acompanyarem la Carmina i la Rachel tant en els perills de la ruta de fugida com en el viatge intern de superació, ben diferent en un cas i l’altre, i ens endinsarem amb elles en la duresa quotidiana a la Vall d’Aran en l’època de la guerra i la postguerra que coincideix amb la invasió de França pels exèrcits nazis.

Categoria: Etiqueta:

Descripció

Novel·la en català que ha arribat a la seva tercera publicació. L’autora ens ofereix un autèntic testimoni d’una època crua en llocs tancats de muntanya, en especial per a les dones, i ho fa amb una prosa àgil, sòbria, a voltes poètica, amb una elegància que ens captivarà. Si t’agrada la Vall d’Aran, aquesta novel·la, emmarcada durant la Segona Guerra Mundial i que transcorre dins la vida quotidiana d’una família dels Pirineus a l’època del segle XX, de segur que et captivarà des del primer capítol.

Imma Pericas Pagès (Barcelona, 1944), llicenciada en Psicologia, ha dedicat tota la seva vida professional a l’àmbit de les persones amb necessitats educatives especials Paral·lelament ha desenvolupat altres interessos socials i línies de treball en aspectes com les diferents situacions i contextos de vida de la dona, i ha col·laborat a l’Associació de Dones Empresàries FEMVisió; amb aquesta organització va formar part del grup de dones que anaren a Pequín al Congrés Internacional convocat per les Nacions Unides l’any 1995 amb la finalitat de revisar les circumstàncies d’opressió de les dones i donar línies de conducta per millorar les lleis arreu del món.

  • Un escenari gran i petit alhora, la Vall d’Aran, al Pirineu català, és l’espai i referència en aquesta historia, basada en fets i personatges reals.
  • Llegeix un fragment de la novel·la “Nocturn aranès” aquí en pdf.
  • Llibre disponible també per descarregar en e-book en català 
  • Aquest llibre es va traduïr del català al aranès el 2021. Podeu adquirir el llibre també en aranès.

Dades tècniques:

Novel·la en català: 360 pàgines
Mida:14×21cm.
Publicació: novembre 2018 / juliol 2021
ISBN: 978-84-948816-3-3

Ressenyes

  1. Berta S.

    Fantàstica novel·la en català i totalment ambienada aquí. Vaig fer ruta l’any passat.
    A més crec que es un llibre que tracta una temàtica que es podria recomanar per llegir a l’institut.

  2. Sandra

    Un llibre super recomanable! et poses en al pell d’aquesta gent i de l’època. Un llibre totalment de la terra.

Afegeix una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També us recomanem…

  • Ebook

    Nocturn aranès. E-BOOK

    En aquesta novel·la es descriuen en paral·lel les vides truncades de dues dones: la mare d’una família jueva en la seva travessa dels Pirineus per escapar de la persecució de la Gestapo, i l’aranesa que els fa de guia, dona maltractada des de ben jove a causa de la pobresa dels seus orígens. La vida ha volgut capgirar els seus …

  • Novel·la

    Ella, la noia, de Carme Montserrat

    Aquesta novel·la, d’estil directe i àgil, es desenvolupa a finals del XIX i principis del XX, abans de la Guerra Civil, en un context en el qual hi havia una clara diferència entre ser de poble o de ciutat. La classe social, les oportunitats vitals i l’accés a la cultura i a la vida moderna quedaven …

  • Novel·la

    Nocturn Aranés, d’Imma Pericas (edició en aranès)

    En aguesta novèlla se descriuen en parallèl es vides troncades de dues hemnes: era mair d’ua familha judiua ena sua trauèssa des Pirenèus en tot escapar dera persecucion dera Gestapo, e era aranesa que les hè de guida, hemna mautractada de ben joena pr’amor dera praubesa des sues origines. Era vida a volut capvirar es sòns …

  • Novel·la

    Estrella de l’oest, de M. Dolors Millat

    Quina força mou una persona que neix en un petit poble aïllat a descobrir l’altra punta del món? Què ens fa volar, les ales o la necessitat?
    L’amor, l’amistat, les renúncies i el canvi de perspectiva al llarg dels anys són els puntals d’aquesta història inspirada en fet reals.
    Una història que ens farà viatjar des del Pallars fins a Alaska i …