Article sobre Petons a El Temps de les Arts

Publicat per -TRIPODE- el

L’historiador de l’art Francesc Fontbona publica un article a El Temps de les Arts sobre Petons, l’estudi i anàlisi realitzat per Maria Planellas sobre el poeta modernista Alexandre de Riquer.

Podeu llegir la notícia a la seva web en aquest enllaç.

Un dels noms principals de l’art modernista català és Alexandre de Riquer (Calaf 1856 – Palma de Mallorca 1920), al costat de Santiago Rusiñol, Ramon Casas i no gaires més del seu mateix nivell.

[…]

Ara ha aparegut, editat per Trípode, el recull poètic seu Petons, que Riquer va escriure per a ell mateix i quedà inèdit en vida del poeta. El text d’aquest recull va ser descobert pel catedràtic de la Universitat francesa Eliseu Trenc, els anys setantes del segle XX, i el 1978 es publicà per primer cop, inclòs en un llibre d’homenatge que Calaf, la vila nativa de l’artista, dedicava al personatge.

Recentment, però, la doctora en Estudis Lingüístics i Literaris Maria Planellas, per a donar a conèixer el recull, ha tingut accés, no sols a les proves d’impremta corregides per Riquer mateix que serviren a Trenc –que ara fa el pròleg d’aquesta edició-, i que són a l’arxiu del MNAC, sinó a quatre manuscrits del mateix autor que contenen altres materials d’aquell recull, i que formen part de la col·lecció de Joan Graells, posseïdor d’una molt rica col·lecció d’obres artístiques i manuscrits de Riquer, i en part responsable del caliu del món cultural per la figura del pintor, dissenyador i poeta de Calaf.

[…]

Categories: Notícies

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens llibres a la cistella!

Guarda automàticament la teva elecció de llibres per a quan tornis. (No enviem publicitat, ni fem subscripcions)

0

Cistella de la compra