Vinyoli, de Begur el vers, de Miquel Sánchez

12,00

Recull de poemes inspirat en els estius beguerencs de Joan Vinyoli seguit d’un breu assaig d’investigació personal sobre les estades del poeta a Begur. Tal com indica Sam Abrams al pròleg, els poemes liriconarratius de Sánchez es poden distribuir en tres grups ben diferenciats: «les represes poètiques de poemes de Vinyoli on Sánchez se cenyeix al text base; les recreacions lliures a partir de motius vinyolians que formen un formidable joc intertextual, i, els poemes originals del nostre autor que comparteixen temàtica amb Vinyoli i funcionen en paral·lel». A «Estudi del Vinyoli begurenc (1954-1978)», Sánchez ressegueix de manera cronològica les estades estiuenques de Joan Vinyoli al poble del Baix Empordà.

Categoria: Etiqueta:

Descripció

Vinyoli, de Begur el vers és un llibre que entrellaça moltes disciplines diferents com la poesia, la narrativa, la biografia, la història, la geografia, la topografia, l’antropologia i la sociologia.

Amb pròleg de D. Sam Abrams.

Miquel Sánchez, nascut a Cerdanyola el 1943, és enginyer i doctor en Història. Té publicats set llibres de poemes: Encenall d’un vertigen solitari (1992), Partences (1995), Identitats (2004), La rebel·lió dels mots (2008), Entre escletxes (2014), Assegut al pedrís (2015) i Sa Riera, els verals de l’aigua (2018).

Dades tècniques:
Pàgines: 108
Mida:13×19. Rústica amb solapes
PVP: 12,00 euros
Publicació: maig 2022
ISBN: 978-84-125012-4-7

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Vinyoli, de Begur el vers, de Miquel Sánchez”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També us recomanem…

  • Poesia

    Lianes o les rates que imiten l’Esther Williams, de Núria Mirabet

    Núria Mirabet ens mostra en aquest recull una poesia austera, sense artificis, a on cada paraula, cada imatge que ens ofereix és fruit d’una lenta i acurada reflexió per dir-nos una veritat sovint difícil o impossible, que ens arriba d’una manera directa, honesta, del tot despullada de floritures.

    A tots els lectors ens ha encisat amb el seu primer llibre de …

  • Poesia

    Inventari d’ànimes, d’Agustí Olivares

    Llegir Inventari d’ànimes és mirar el film dels teus records en un cinema a la fresca i, de tant en tant, alçar el cap i badar per contemplar els estels. I adonar-te que a la mateixa filera del cinema seuen amb tu Buñuel, Brossa, Lorca, Girondo, Vaccaro, Basagoiti, Fellini i Jean-Pierre Jeunet.
    Agustí Olivares ens endinsa al moll de la poesia amb …

  • Poesia

    Rosa de torrent, d’Alfred Vilaplana

    Alfred Vilaplana, lluitador incansable amb un sòlid bagatge cultural i una alta implicació indefallent en l’esforç tenaç i esperançat per recuperar la dignitat de la llengua i la literatura catalanes, va enlairar pacientment una obra poètica d’una qualitat del tot indiscutible i dissortadament no prou coneguda fins ara, una mancança que aquesta edició aspira a començar a superar.

  • Poesia

    Descosir-se l’asfalt en un abric de quadres, de Núria Mirabet

    Després de l’èxit del seu primer llibre de poemes, Lianes o les rates que imiten l’Esther Williams (2021), amb un pròleg de Pere Gimferrer, Núria Mirabet ens ofereix aquest segon recull, que de nou ens sorprendrà.

    La poeta barcelonina té una clara voluntat conceptual d’aprofundir en el coneixement de la condició humana actual i de la societat contemporània. Tal com destaca Sam …