Théo per sempre, de Louise Dupré

17,00

La Béatrice està treballant en un documental sobre assassinats massius quan rep una trucada dels Estats Units. El seu marit, convidat per la Universitat de Miami per fer un discurs, i el seu fill Théo, que va anar a gaudir de la platja, es troben a l’hospital en estat crític. En estat de xoc, la Béatrice agafa el següent vol a Florida. Quan arriba, s’assabenta del que va passar realment i és pitjor del que hauria pogut imaginar.

Quan veiem a través dels mitjans de comunicació que un adolescent agafa una arma per crear destrucció al seu voltant, ens resulta difícil comprendre què li passa pel cap. Dupré té la valentia d’imbuir-nos d’aquest problema social actual, els assassinats de masses. I ens ho enfoca des de la mirada d’una mare, d’uns familiars, i amb tot el ventall de punts de vista conflictius que ens obre sempre una gran novel·la.

Categoria: Etiqueta:

Descripció

Narrada en un to suau, malgrat la dura realitat del tema, és una novel·la que ens remou i, com la protagonista, ens plantejarem la nostra pròpia vulnerabilitat i la certesa que no sempre els pares poden salvar els seus fills. Novel·la original en francès, ‘Téo à jamais‘ publicada el 2020, ara traduïda al català.

Louise Dupré, nascuda a Sherbrooke (el Quebec), ha publicat una vintena de títols que han estat motiu de nombrosos premis i distincions. En concret podem parlar de reculls de poesia: Plus haut que les flammes (2010) i La main hantée (2016) a Éditions du Noroît i a Éditions Bruno Doucey; de novel·les com La memoria (1996) i La Voie lactée (2001) a Éditions XYZ, i de L’album multicolore (2014) i Théo à jamais (2020) a Héliotrope, totes dues traduïdes al català per l’Editorial Trípode. La seva obra ha estat traduïda a diverses llengües. L’any 2016 l’editorial catalana Cafè Central/Eumo Editorial va publicar Més amunt que les flames, traduïda per Lídia Anoll. Dupré és membre de l’Académie des lettres du Québec i de la Société royale du Canada. L’any 2014, va rebre l’Ordre du Canada «pour son apport à la littérature québécoise en tant que poète, romancière, dramaturge, essayiste et professeure». Viu a Montreal i consagra el seu temps a l’escriptura.

Dades tècniques:
Títol original: Théo à jamais
Traducció: Montserrat Gallart i Santfeliu
Pàgines: 222
Mida: 14×21. Rústica amb solapes
PVP: 17 €
Publicació: novembre 2022

Ressenyes

  1. Jordi M.

    La Louise Dupré a fet un gran llibre. L’altre cara del sufriment. Les preguntes que en fem moltes vegades i que no tenen resposta

Afegeix una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També us recomanem…

  • Novel·la

    Setanta-tres dies amb el pare, d’Isidre Grau

    Un relat intimista que ens narra la relació sovint difícil entre un pare i un fill. No obstant, durant setanta-tres dies en què es veuen obligats a refugiar-se als boscos, viuran un seguit d’experiències amb una insòlita comunicació afectiva i un estret contacte amb la natura que els farà madurar la relació i, en definitiva, valorar el paper de la …

  • Novel·la

    La boca segellada, d’Eugène Pujarniscle

    A Serbozat, el metge protagonista d’aquesta història, allò que l’atrau envers la colònia és el desig d’altra forma de vida allunyada d’una Europa excessivament geomètrica, confinada dins un món sotmès a un reglamentisme de societat burgesa i tancada. L’autor ens evoca un Orient més metafòric que real, a on tot es vincula a uns escenaris de diferències i d’estrangeries dins …

  • Novel·la

    L’àlbum multicolor, de Louise Dupré

    La mort d’una mare sempre és un sacseig d’emocions contradictòries. Hi ha moltes maneres de viure el dol, els seus efectes, i de gestionar l’enyorança. En morir la seva mare, Louise Dupré escull el camí de l’escriptura per evocar tots els sentiments i reflexions entorn del seu llegat. Ho fa a partir d’un vaivé d’instantànies, vivències i converses que permeten …

  • Novel·la

    El fum t’encega la mirada, d’Oriol Guilera

    La Sònia una advocada jove; l’Aitana, una model que organitza festes amb glamur per a la jet set; i la Carmen (una clicada d’ull a la Carme Broto de l’etapa de postguerra), l’amant d’un industrial poderós; tres dones que lluiten per obrir-se pas en un món hostil i corrupte.