El desig d’ofegar-nos, d’Albert Carol Bruguera i Marta R. Gustems

16,00

De cada poema que neix de la mà de l’Albert, la Marta crea una imatge amb línies simples i instint. D’aquesta simbiosi s’origina un gran poema riu o, més ben dit, un poema mar de versos breus i aquarel·les blaves. Un llibre on el desig pren tots els tons del blau: el del mar profund i el de l’aigua cristal·lina dels poemes líquids, el color que estimen poeta i il·lustradora.

Us convidem a submergir-vos en un mar de desig dins d’una cadència blava que ens embolcalla d’una manera deliciosa.

Categories: , Etiqueta:

Descripció

S’inaugura la col·lecció de poesia “Poesia & Imatge”, que pretén fusionar poesia i arts plàstiques, amb el poemari el desig d’ofegar-nos, d’Albert Carol Bruguera amb il·lustracions de Marta R. Gustems.
Amb aquest llibre descobrirem uns poemes per baixar fins on el mar i el desig toquen fons.

«Un diàleg artístic, com onades, les paraules s’apropen, ens acaricien per allunyar-se convertides en color», ens diu la Marta.

 

Albert Carol Bruguera (La Bisbal d’Empordà, 1980) és llicenciat en Filologia Hispànica i Documentació. Ha exercit de llibreter i, des del 2007, treballa a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres. Es defineix com a lector i prescriptor literari. Ha publicat el poemari regalimant tinta entre el tu i jo (Edicions Vitel·la, 2019)

Marta R. Gustems (Barcelona, 1976) és il·lustradora, pintora i escriptora. Ha il·lustrat llibres i projectes de tota mena per a entitats públiques i privades. Exposa a diverses galeries i imparteix tallers d’art. Com a escriptora ha publicat el poemari A boca de fosc (Fonoll, 2020), la novel·la No en cap altre lloc (Llibres del Delicte, 2022), coescrita amb el Maiol de Gràcia, Endins, escrita en solitari (Pagès Editors, 2022) i el llibre-objecte La tela, en coautoria amb l’Oriol Canosa (Godall Edicions, 2023).

 

Aquest diàleg de tu a tu amb Albert Carol, a més, ha estat l’oportunitat d’explorar nous estils allunyant-se de la figuració i endinsant-se, per primer cop, en l’abstracció. Ho ha fet partint de la filosofia de la tècnica artística oriental, el sumi-e, que li ha permès, prèvia una reflexió, «traslladar la imatge que li suggeria el poema en quatre pinzellades». Pinzellades que esdevenien una taca, però que contenien emoció i instint. Gustems no amaga la incertesa i la dificultat que li generava crear sense els límits de la figuració, tot i que li va servir per reconnectar amb el seu pare, mort fa uns anys i qui també havia pintat abstracció. «Cada taca», assegura, «és un món» i malgrat que l’atzar ha estat present en la creació, també hi ha hagut moltes baixes fins a trobar «la taca perfecta» que inunda la retina de formes i tonalitats d’un blau que ens apropa al mar i que unifica «vers i imatge».

Dades tècniques:
ISBN: 978-84-127289-9-6
Pàgines: 94
Publicació: gener 2024
PVP: 16€
Compra a la web amb enviament gratuït, o troba’l a la teva llibreria habitual.

Nota de premsa d’El desig d’ofegar-nos, d’Albert Carol Bruguera i amb il·lustracions de Marta R. Gustems

 

Ressenyes

  1. Trípode Editorial

    La Marta R. Gustems ens explica com van néixer les “taques” blaves d’#eldesigdofegarnos. Quina meravella!!!
    https://www.facebook.com/1157175238/videos/1120474065778987/

Afegeix una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *