“Et dono, fementida, un collaret com a penyora”, Catalina Navarro-Pont

22,00

Aquesta novel·la ens narra la història de la Mariola, una jove monja amb poca experiència de vida més enllà dels murs religiosos. Els fets d’aquesta novel·la s’inicien a Tarragona, l’any 1936. El trasbals de la Guerra Civil abocarà la protagonista a convertir-se, sense proposar-s’ho, en una dona fementida, una traïdora als seus vots i fugir a Barcelona.

L’acció transcorre amb un rerefons d’intriga fonamentat en un collaret, testimoni d’una passió prohibida pels cànons morals. Les conseqüències del món bèl·lic que envolten la Mariola la transformaran en una persona de forta voluntat que traspassarà línies delictives mai imaginades en la lluita per recuperar dos dels seus grans amors que anirem coneixent al llarg de la trama, plena d’esdeveniments imparables, que fan d’aquesta novel·la una obra de lectura addictiva.

Categoria: Etiqueta:

Descripció

La trama d’aquesta història, explicada per Catalina Navarro-Pont, ens enganxa i encercla mentre ens condueix a través d’un laberint d’esdeveniments que se succeeixen, imparables, fins al desenllaç de la novel·la. Un llibre que no ens deixa indiferents.

Et dono, fementida, un collaret com a penyora, novel·la finalista del 55è Premi Josep Pla (2023)

Fementida, que manca a la fe, a la paraula jurada. Aquest és el desencadenant que porta a la Mariola, una monja, jova i devota, a descobrir i reflexionar del món exterior. Una novel·la on veure’m l’evolució d’aquesta noia i l’acompanyarem al llarg de la seva vida. Aquest llibre conté compacta una vida trasbalsada, en un laberint d’esdeveniment que ens enganxarà fins a l’última pàgina amb un llenguatge quotidià i entenedor.

 

Catalina Navarro-Pont va néixer a Sarral l’any 1949 (la Conca de Barberà). Actualment viu a Sant Cugat del Vallès. Llicenciada en Filologia Catalana. La seva primera novel·la és Fum d’estampa (2020); Et dono, fementida, un collaret com a penyora, la seva segona novel·la, va resultar finalista en la 55a Edició del Premi Josep Pla (2023).

 


 

Si voleu saber més podeu escoltar l’entrevista de Catalina Navarro-Pont a la Televisió Sant Cugat, on ens parla dels inicis de la novel·la i la seva trama: TV Sant Cugat entrevista Catalina Navarro-Pont.

ISBN: 978-84-128179-2-8
Pàgines: 332
Data: Març del 2024
Idioma: Català
Mides: 140x210mm
Matèria: LITERATURA-NARRATIVA

Ressenyes

  1. MariaRosa R.

    M’agraden els llibres ambientats en temes històrics, i aquí es fantàstic el seguiment que fa de la vida de protagonista des de jove fins a la vellesa.

  2. Verònica

    No he pogut parar de llegir fins que l’he acabat!
    Em va recomanar el llibre una amiga.

  3. Montserrat

    Enhorabona!
    Un llibre molt recomanable. L’he disfrutat molt.

Afegeix una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També us recomanem…

  • Novel·la

    Nocturn aranès, d’Imma Pericas

    En aquesta novel·la es descriuen en paral·lel les vides truncades de dues dones: la mare d’una família jueva en la seva travessa dels Pirineus per escapar de la persecució de la Gestapo, i l’aranesa que els fa de guia, dona maltractada des de ben jove a causa de la pobresa dels seus orígens. La vida ha volgut capgirar els seus …

  • Novel·la

    El llarg silenci dels botxins, d’Alfons Cama

    Quan la Sílvia Tibau camina pel Mercat de les Puces de París no s’imagina fins on la portarà una descoberta inesperada. Ni l’Albert Novák —el seu company de maduresa— sospita de l’actuació del seu avi, scharführer de l’exèrcit alemany a la França ocupada. Rastres de la Guerra Civil espanyola i de la Segona Guerra Mundial en un entramat de silencis …

  • Novel·la

    Ella, la noia, de Carme Montserrat

    Aquesta novel·la, d’estil directe i àgil, es desenvolupa a finals del XIX i principis del XX, abans de la Guerra Civil, en un context en el qual hi havia una clara diferència entre ser de poble o de ciutat. La classe social, les oportunitats vitals i l’accés a la cultura i a la vida moderna quedaven …

  • Novel·la

    Versos escapçats, de Joan Albareda

    Una història apassionant narrada a través dels records manuscrits d’en Pere, un estudiant de medicina enviat a files durant la Guerra Civil. Seguirem el seus passos fins a veure’l amb els ulls de la seva pròpia filla, l’Elna. Un relat d’amor i mort, records i venjança, que camina en paral·lel a la dissortada història del segle XX. Com a metge …