Entre les cendres del migdia, d’Anna Pascual

16,50

En Maurice Bonnard, un jove pintor, arriba a París amb l’esperança de poder emparaular una exposició. Amb pocs diners i molts dubtes a l’esquena, l’últim que imagina és que la troballa casual d’una fotografia capgirarà el seu món en tan sols una setmana. Només uns ulls. Uns ulls en blanc i negre que el trasbalsen fins al sotrac. Qui és aquest home? Per què l’inquieta tant, la seva mirada? En Maurice aconseguirà contactar amb un fotoperiodista jubilat que li explicarà com va conèixer a finals dels cinquanta en Jean-Noël, un poeta que va viure els inicis del surrealisme al costat d’André Breton i Philippe Soupault i que va acabar sumit en la bogeria. En Jean-Noël fa anys que és mort, però monsieur Audin conserva els seus escrits…

Categoria: Etiqueta:

Descripció

Aquesta novel·la va quedar finalista del premi “El lector de l’Odissea” 2015.

Tres protagonistes situats en moments diferents, però amb unes històries que s’entrellacen i s’il·luminen entre si fins a límits inesperats, amb l’art i París com a fils conductors indiscutibles.

A base de flashbacks molt ben construïts, veurem l’evolució artística des de Breton i els surrealistes, passant pels fets del maig del 68 fins a la superficialitat del món de l’art modern. Descobrirem l’interessant paral·lelisme, ple de matisos, que es crea entre Maurice, el jove pintor protagonista, i Jean-Noël, el poeta del moviment surrealista francès, com una mena de joc de miralls entre dos destins artístics obsessionats pel propi art.

Anna Pascual (Barcelona, 1987) és professora d’escriptura i llibretera. Llicenciada en Història i amb un màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament, ha treballat sempre en àmbits vinculats a la cultura, com ara l’arxivística o la museologia. La seva carrera literària s’inicia a través del conte, gènere que continua cultivant i que li ha valgut diversos premis i publicacions col·lectives com A l’ombra del Decameró (Gregal, 2014), Un pla perfecte i altres narracions (Pagès, 2015) o A l’ombra de Boccaccio (Trípode, 2018). Entre les cendres del migdia, finalista del premi El lector de l’Odissea 2015, és la seva primera novel·la.

 

    • Una novel·la sobre aquells que busquen l’equilibri, sovint inestable, entre la creació i la vida.
    • Llegeix un fragment d’Entre les cendres del migdia aquí.
    • Nota de premsa

    Dades tècniques:
    Pàgines: 224
    Mida:14×21 cm. Rústica amb solapes
    PVP: 16,50 €
    Publicació: febrer 2019
    ISBN: 978-84-948816-6-4

    Ressenyes

    Encara no hi ha ressenyes.

    Sigueu els primers a ressenyar “Entre les cendres del migdia, d’Anna Pascual”

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    També us recomanem…

    • Novel·la

      La boca segellada, d’Eugène Pujarniscle

      A Serbozat, el metge protagonista d’aquesta història, allò que l’atrau envers la colònia és el desig d’altra forma de vida allunyada d’una Europa excessivament geomètrica, confinada dins un món sotmès a un reglamentisme de societat burgesa i tancada. L’autor ens evoca un Orient més metafòric que real, a on tot es vincula a uns escenaris de diferències i d’estrangeries dins …

    • Novel·la

      Nocturn, albada. Anna Pascual

      L’Helena és una noia que es troba immersa en un conflicte amb la bellesa, tant física com artística. Després d’abandonar la carrera d’Història de l’Art, viu refugiada en una calma mediocre fins que un dia es veu obligada a viatjar a Amsterdam, ciutat que l’acabarà enfrontant a tot allò que vol evitar. Abans, però, coneixerà en Thomas, un músic talentós …

    • EròticRelats breus

      A l’ombra de Boccaccio. Catorze relats eròtics

      Homenatge al seny picardiós del Decameró, però també a la rauxa desacomplexada del mític local del carrer Muntaner. Aquí, hi trobareu de tot: funcionaris, escriptors, actrius de cine… Subtilitat llaminera i obscenitat hilarant. Plomes, pinzells, mandrins i animals diversos. Amors de mitja hora, amors retrobats; llegendes vampíriques i paisatges exòtics, i d’altres que no tant. Perquè, ben mirat, aquestes històries …

    • Relats breus

      I si tot fos això, de Susagna Aluja, Oriol Guilera, Anna Pascual i Pilar Prim

      Els humans vivim d’històries, històries i relats imaginats, viscuts, explicats…, que ens uneixen en una baula daurada i antiga, o en un riu de plomes que flueix i es perd en el temps. En aquests contes hi trobareu tot això i molt més, dins d’una intuïtiva unió entre tradició i modernitat.