Descripció
Aquest llibre de poesia en català per a nens, nenes i joves està pedagògicament pensat per tal que el lector pugui trobar els estímuls adequadament dosificats per treballar la imaginació, la curiositat, l’observació i gaudir d’una lectura pausada on tot té la seva importància, no només el text sinó també el tacte del paper i els espais blancs en consonància amb les il·lustracions i l’estructura del llibre. Descrit per Jaume Centelles com a “joia poètica”, i també recomanant en el programa “L’ofici d’educar” de Catalunya Ràdio. (14/04/24)
El poemari En un tancar i obrir d’ulls, de Montse Maestre Casadesús, amb il·lustracions de Delphine Labedan i epíleg de Susanna Rafart, inaugura la col·lecció de poesia “mimosa”. Una col·lecció que recollirà llibres de poemes curts en català per a nens i nenes, joves i adolescents. I al final de cada llibre de poesia s’inclourà una part didàctica per engrescar els nens i nenes de primària i secundària a crear els seus poemes, tankes o haikús.
«Aquests poemes són una avançada d’emocions i sentiments en estat pur que obren portes al misteri, la por, la bellesa o a la naturalesa mateixa de la poesia, amb l’enlluernament de qui s’inicia en aquestes lectures». Susanna Rafart
Troba més informació sobre aquest llibre de poesia de Montse Maestre, aquí, a notícies.
Montse Maestre Casadesús (Ripoll, 1980) Poeta i rapsoda. Llicenciada en pedagogia i Diplomada en Magisteri i Educació Social. Professora del Grau d’Educació Social de la Universitat de Vic. Dinamitzadora de diversos clubs de lectura infantils i juvenils i també per a adults; monitora de lleure; educadora en centres de menors i a l’escola de persones adultes Montseny de Vic. Membre de diversos jurats de LIJ i dels grups de poesia Revers i Carrer de la Poesia, 14.
Delphine Labedan (Pau, 1981) és Llicenciada en Història de l’art per la Université de Pau et des Pays de l’Adour (França), i Diplomada en arts plàstiques per la Universitat de Bordeus. Un cop instal·lada a Catalunya ha realitzat nombroses exposicions, cartells i il·lustracions. Pel que fa el seu treball artístic li agrada utilitzar el paper emprant diferents tècniques, però privilegiant l’aquarel·la. També, treballa el grafit, els pastels i la pintura acrílica amb una preferència per la tècnica mixta. Des de l’any 2006 fins al 2023 ha exercit de coordinadora i professora de pintura i dibuix a l’EMBA (Escola de Belles Arts de Salt).
«En un tancar i obrir d’ulls és un poemari inspirat en els moments efímers de la vida; moments que ens embolcallen els sentits i ens bateguen fort a dins. Un poemari construït a partir de la forma poètica de la tanka que pretén arribar a tots els públics des de la qualitat del vers». Montse Maestre Casadesús
Montse Maestre Casedesús ha preparat amb molta cura una petita PROPOSTA D’ESCRIPTURA per motivar als lectors del seu llibre de tankes en català a iniciar-se en captar aquests moments efímers que ens envolten. Petits i gran us poden engrescar amb aquesta guia dinàmica i entenedora per entrar al món de la tanka, forma de poesia japonesa en origen, i crear les vostres tankes en català.
Dades tècniques “En un tancar i obrir d’ulls”:
Pàgines: 114
Mida: 15 × 20 cm.
Col·lecció: mimosa
Primera publicació: 22 novembre 2023
ISBN: 978-84-127289-8-9
Pots comprar a través de la web amb enviament gratuït, o també a la teva llibreria habitual.
Manel F. –
Aquest llibre me’l va recomanar una professora i realment molt bonic. Uns dibuixos inspiradors, que acompanyen molt bé i, molt important, sense minvar en la imaginació que et fas del poema perqué no es barreja imatge i text. Ajuda a la reflexió aquesta manera en que esta fet el llibre.
Carles Gomez –
Aquest llibre és un petit tresor. Gràcies!
M C –
És molt bonic! He pensat que li aniré llegint al Roc (el meu futur net), encara que sigui petit són unes paraules molt boniques, amb un ritme dolç!
Aina Anglada –
Aquests poemes els hem llegit amb la meva germana i no sabiem que eren els haikus i ens ha agradat molt
Carme A.S. –
Aquest Nadal el vam llegir en familia. Va ser molt enriquidor. Ho recomano a tothom així en veu alta i recitant. Vam pasar molt bona estona
Carme A.S. –
Aquest Nadal el vam llegir en veu alta, ens vam tornar pares, fills i nets a llegir-ho i va ser una bona experiencia familiar molt enriquidora. Ho dic aquí perquè ho aconsello
M.C. –
És molt bonic! He pensat que li aniré llegint al Roc (el meu futur net), encara que sigui petit són unes paraules molt boniques, amb un ritme dolç!